- Kommer bare for det billige ølet

Etter at dagligvarebutikkene satte ned prisene på enkelte ølsorter, har folk valfartet til butikkene. - Jeg kommer bare på grunn av det billige ølet, sier en ivrig Rema-kunde.

Fredag senket Rema 1000, Kiwi og Coop Prix prisen på utvalgte ølsorter til 6,50 kroner. Dette har resultert i pangsalg, og mange steder er det allerede tomt for billig-ølen.

- Det produseres for harde livet for å få nok øl inn til butikkene. Salget er svært godt, opplyser Rema 1000-butikksjef Øyvind Myrseth i Storgaten i Oslo til TV 2 Nettavisen.

Det har gått mye Grans-øl fra Rema-butikken fredag formiddag, og Myrseth regner med at det blir tomt i løpet av lørdag. Vanligvis får butikken øl på torsdagene, og dette pleier å vare ihvertfall i én uke.

Sammenliknet med en vanlig dag, har det blitt solgt fire ganger så mye øl fra Grans. Priskuttet slår hovedsakelig inn på salget av Tuborg og boksøl.

- Jeg kommer hit kun for å kjøpe billig øl, for jeg regner ikke med at tilbudet varer så lenge, sier en øl-tørst pensjonist (82) til TV 2 Nettavisen.

Rema 1000 opplyser imidlertid om at priskuttet er kommet for å bli, så det er ingen grunn til å hamstre.

Også Kiwi på Grünerløkka i Oslo har merket rushet. Klokken to var det tomt for øl til 6,50 kroner.

- Den ble fort utsolgt, opplyser en ekspeditør til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag