*Nettavisen* Økonomi.

- Lett å få tak i bleier og barnemat

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)

Til tross for at mange butikker begynner å tømmes for bleier og barnemat, får alle Coop-butikker varer som normalt. Coop er nemlig ikke berørt av transportstreiken.

30.04.04 15:39

Kommunalminister Erna Solberg (H) har sagt at streiken må stoppes hvis det blir slutt på bleier og morsmelkerstatning i butikkene. Et kart over Prix-, Mega-, Obs- og Coop Marked-butikker viser at det er stor tetthet av slike butikker i de områdene av landet som er rammet av streik, fra de minste bygder til større byer og tettsteder.

- Vi har omtrent 1.000 butikker over hele landet, og de får varer som normalt. Noen butikker melder om en omsetningsøkning på mellom 30 og 40 prosent på grunn av streiken, mens andre ikke merker forskjell. Men vi synes ikke dette er noen hyggelig måte å tjene mer penger på, sier informasjonsdirektør Vidar Ullenrød i Coop.

Slett ikke alle Rimi-, ICA-, Rema-, og Kiwi-butikker er tomme for varer, selv etter halvannen ukes stopp i vareleveransene. Informasjonssjef Terje Gulbrandsen i ICA Norge sier at dette varierer fra butikk til butikk.

- Toalettpapir, bleier og frysevarer begynner det å bli mangel på noen steder. Vi har ikke fått melding om at det mangler morsmelkerstatning, sier han.

Det samme sier representanter for Rema og Kiwi-kjedene.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.