- Liker å bruke penger

Kristin Halvorsen, Jens Stoltenberg og

Kristin Halvorsen, Jens Stoltenberg og Foto: Jon Hagebø (Nettavisen)

Finansminister Kristin Halvorsen fikk ros for å bruke masse penger.

13.03.09 18:02

SKI (Nettavisen): Historiens største norske satsing på jernbane og vei har en høy pris. Myndighetene skal bruke 322 milliarder kroner på samferdselsformål i perioden 2010-2019. Spesielt jernbanen blir rustet kraftig opp.

- Jeg liker å bruke penger, jeg. I alle fall på fornuftige ting. Og dette er god bruk av penger, sier Kristin Halvorsen til Nettavisen.

Fikk ros
Hun har fått mye kjeft de siste dagene for Oljefondets store tap. Men fredag var det i stedet mye ros å få fra blide NSB-passasjerer.

- Det er hyggelig å få ros også. Men det har faktisk ikke vært så ille med kjeft de siste dagene.

- Pengene for dette samferdselsløftet tar vi blant annet fra oljeinntektene, innenfor handlingsregelen, sier hun videre.

Nytt dobbeltspor
En del av pengene skal gå til å bygge nytt dobbeltspor fra Oslo til Ski. Statsminister Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete fikk merke togpendlernes hverdag, da de reiste med lokaltoget til Ski fredag: Trangt, ubekvemt og tregt.

Og de øvrige passasjerene sperret nok øynene ekstra opp da de prominente passasjerene tok sin plass i månedskortvogna. Men det vanket god`ord da man fikk vite at årsaken var bedring for toget.

Ventet lenge
Og det vanket også ros fra lokalbefolkningen i Follo, som får halvert reisetida mellom Ski og Oslo.

- Dette har vi ventet på veldig lenge, sier Tor Anders Østby, lokalpolitiker i Follo. Han hadde med blomster til ministertrioen.

Og det var veldig stolte ledere av de tre regjeringspartiene som møtte pressen på toget mellom Oslo S og Ski. Kristin Halvorsen benyttet da også anledningen til å ta igjen med dem som har latt henne få høre tapet i Oljefondet i det siste.

- Jeg føler med opposisjonen nå. Jeg vet hvordan det er å sitte i opposisjon og ha på følelsen av at noe stort kommer. Og i dag var de stumme veldig lenge. Det tok lang tid før noen protester kom. Det var nok litt opprådde, sier Kristin Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.