*Nettavisen* Økonomi.

- Må doble støtten til Hurtigruten

Med dagens seilingsmønster må støtten øke fra 250 til 500 millioner, ifølge en ny rapport.

18.09.08 09:36

Staten må doble sin støtte til Hurtigruten fra 250 til 500 millioner kroner i året dersom driften skal bli lønnsom med dagens seilingsmønster. Det mener forskningsleder Gisle Solvoll ved Høgskolen i Bodø.

Dramatiske konsekvenser
- Underskuddene de siste årene viser at det er nødvendig å øke støtten dersom selskapet skal kunne opprettholde dagens seilingsmønster, sier Solvoll til NRK.

Selskapet har stor betydning for kystsamfunnene, heter det i rapporten. Og dersom Hurtigruten skal klare å drive med overskudd, må staten øke støtten kraftig.

- Forsvinner Hurtigruten, får det dramatiske konsekvenser for norsk reiseliv, sier direktør Knut Almquist i NHO Reiseliv til Aftenposten.

Reiselivsnæringen mener det er viktig at alle anløpene beholdes. Almquist setter sin lit til at myndighetene medvirker til at Hurtigruten kan fortsette å være en spydspiss i markedsføringen av Norge som reisemål.

Ny avtale i 2012
Fylkesråd Geir Ketil Hansen (SV) i Nordland mener det er viktig å diskutere både kortsiktige og langsiktige løsninger for Hurtigruten.

Han ser for seg at dagens avtale må få løpe fram til 2012. Da vil det være på tide å gjennomgå hele avtalen for å få en bærekraftig løsning slik at man unngår årlig redningsaksjoner for selskapet, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.