*Nettavisen* Økonomi.

- Må øke prisen med 20 prosent

Foto: Kjetil Strømme (Nettavisen)

Billettprisene til lavprisflyselskapet Norwegian må opp med minst 20 prosent for at selskapet skal tjene tilstrekkelig med penger.

14.07.04 09:34

I går kom trafikktallene for juni som viser en sterk økning i antall passasjerer for Norwegian. Men fortsatt taper selskapet penger. Ifølge Dagens Næringsliv tapte selskapet rundt 20 millioner kroner i juni, som tradisjonelt er den måneden da flyselskapene tjener mest penger.

Da trafikktallene for mai ble lagt frem, uttalte styreformann Erik Braathen i Norwegian at billettprisene burde øke med 50 kroner i gjennomsnitt. Men om det hadde skjedd, hadde fremdeles selskapet tapt penger i juni.

- Det gjennomsnittlige billettprisen må opp med minst 20 prosent eller godt over 100 kroner for at Norwegian skal få en tilfredsstillende inntjening, sier flyanalytiker Per Haagensen i Fondsfinans til Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian har tidligere sagt at selskapet har som målsetning å gå i pluss i andre halvår i 2004. Han vil ikke kommentere størrelsen på en eventuell prisøkning.

- Det er ønskelig at snittprisen går opp, men hvor mye vil jeg ikke tallfeste, sier han til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.