Gå til sidens hovedinnhold

- McDonalds bruker ulovlig fisk

Greenpeace mener hurtigmat-kjeden McDonalds bruker ulovlig fanget torsk i sine produkter. Også Coop, Ica og Rimi skal ha ulovlig fisk i frysediskene.

Fisken de ulike selskapene bruker kommer fra den danske fiskeprodusenten Espersen Group, som får sin torsk fra Kangamiut Seafood og Ocean Trawlers. Disse to fiskeleverandørene har tidligere blitt avslørt med ulovlig fanget torsk.

- Såfremt Greenpeace ikke har noen konkret avtale med Espersen Group i Danmark om at fisken skal være hvit, så er den svart, sier Truls Gullowsen i Greenpeace til Fiskaren.

Innkjøpsansvarlig Jørn Vegard Helgerud i McDonalds opplyser at de ikke har noen avtale med Espersen Group om hvor fisken deres skal komme fra. Helgerud jobber nå på spreng for å finne ut hvor torsken er fanget.

- Vi bruker norsk torsk, men om den er fanget på en russisk tråler kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier han til avisen.

Også fiskepinnene på Coop, Ica og Rimi kan ifølge Greenpeace inneholde ulovlig fisk. Dagligvarekjedene vil i likhet med McDonalds rydde opp i situasjonen.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger