Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

- Medieomtalen ikke formildende

Foto: (Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX)
Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Økokrim mener medieomtalen ikke bør gi innsidetiltalte Einar Chr. Nagell-Erichsen mildere straff.

Politiadvokat Trond Eirik Schea la tirsdag ned straffepåstand i innside-saken mot kjendis-investoren.

Aktor ba Borgarting lagmannsrett idømme Nagell-Erichsen ett års fengsel, hvorav ni måneder betinget, i tillegg til inndragning av drøyt to millioner kroner.

I tingretten i fjor la Økokrim ned identisk krav om fengsel, men dommerene valgte å bare gjøre to måneder av straffen ubetinget, delvis på grunn av belastende medieomtale.

I tingrettsdommen heter det at ”...retten enig med forsvareren i at det i formildende retning bør legges noe vekt på den ganske omfattende medieomtale saken har fått og som må ha vært en belastning.”

- Medieomtalen av saken har hele veien handlet om det straffbare forholdet og ligger innenfor det Høyesterett har sagt at ikke skal gå utover straffeutmålingen, sa politiadvokat Schea i sin prosedyre.

Nagell-Erichsen er den første i Norge som har fått ubetinget fengsel for brudd bestemmelsene om innsidehandel.

- Nagell-Erichsen var i en situasjon der han kunne ta ut en høy gevinst ved å utnytte det han fikk vite gjennom samtalen, sa Trond Eirik Schea i sin prosedyre, og henviste til telefonsamtalen tiltalte hadde med megleresset Jan Petter Collier.

Etter samtalen skal Schibsted-arvingen ha kjøpt 200.000 aksjer i Finansbanken hvilket sikret ham en gevinst på 2,5 millioner kroner.

Collier mener Nagell-Erichsen godtok å bli innsider, og indirekte aksepterte å ikke bevege sin aksjepost i Finansbanken i en avtalt periode.

- Hva er objektet for beskyttelse i innsidehandel? Jo, det er tilliten til det norske verdipapirmarkedet. Det er aksjemarkedet som er kapitalkilde for norsk næringsliv, og for at det skal fungere må aksjemarkedet ha tillit blant aktørene som opererer der, sa Schea.

Nagell-Erichsens forsvarerteam gikk tirsdag ettermiddag i gang med sin prosedyre som er ventet å vare nesten hele onsdag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!