Gå til sidens hovedinnhold

- Millioner av jobber kan forsvinne

Presidentkandidat Barack Obama varsler en økonomisk katastrofe dersom redningspakken blir avvist.

- Til de demokratene og republikanerne som er imot denne planen, har jeg kun én ting å si: Ta ansvar og gjør det som er riktig for landet, fordi tiden til å handle er kommet, sa Obama under et valgkampmøte i La Crosse i delstaten Wisconsin onsdag, melder Reuters.

Obama, som er senator for delstaten Illinois, skal avgi sin stemme ved Senatet senere onsdag.

- Det er helt tydelig at dette er noe vi må gjøre for å hindre at en krise vil utvikle seg til å bli en katastrofe, sa han.

Lang og smertefull resesjon
Videre sier presidentkandidaten at USA vil stå overfor en lang og smertefull resesjon hvis redningsplanen på 700 milliarder dollar ikke blir vedtatt.

Redningspakken har til hensikt å skape tillit i finansmarkedet ved å kjøpe opp såkalte «råtne lån» fra skrøpelige banker og finansinstitusjoner.

- Tusenvis av selskaper kan gå konkurs, og millioner av jobber kan forsvinne, sa han.

Mccain og Obama enige
Rivalen John McCain skal også avgi sin stemme under avstemningen i Senatet onsdag kveld. Han er av samme oppfatning som Obama og mener et nei vil føre til en katastrofe.

Representantenes hus, som avviste redningspakken mandag, skal gjøre et nytt forsøk fredag.

- Hvis Kongressen avviser redningsplanen nok en gang, så vil den nåværende krisen utvikle seg til å bli en katastrofe, sa McCain.

Den reviderte redningspakken til Senatet er ventet å inneholde visse endringer for å få gjennomslag. Blant annet foreslås det å øke bankinnskudd som forsikres av amerikanske myndigheter fra 100.000 til 250.000 dollar.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto