- Mollekleiv visste om søskenforholdet

Foto: Scanpix

Byggmester Peter A Nielsen mener søskenforholdet mellom han og medtiltalte Odd Gunnar Ramfløy var kjent for Røde Kors og tidligere generalsekretær Sven Mollekleiv.

25.08.04 11:31

Ifølge Nielsens forklaring ble Røde Kors informert om dette allerede i 1996, mens Nielsen utførte byggeoppdrag for organisasjonen.

Deler av arbeidet skal ha foregått på kontoret til tidligere generalsekretær Sven Mollekleiv, skriver Finansavisen.

- Jeg jobbet på kontoret hans, og rundt om i gangene. Mollekleiv fulgte arbeidet innimellom, og var hele tiden positiv. Av og til kunne han slå meg på skulderen og spørre om jeg hadde snakket med broren min i det siste, forklarte Peter A Nielsen i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag.

Overfor TV 2 Nettavisen har Mollekleiv på det sterkeste avvist at han kjente til at byggmester Peter A Nielsen var broren til daværende økonomisjef i Røde Kors, Odd Gunnar Ramfløy.

Mollekleiv er innkalt for å avgi sitt vitnemål i saken.

- Det er klart vi vil konfrontere vitnet med hva min klient har uttalt om kjennskapet til søskenforholdet, sier Nielsens forsvarer, advokat Truls Dramer, til TV 2 Nettavisen.

Økokrim mener den tidligere økonomisjefen i Røde Kors holdt søskenforholdet skjult for sin arbeidsgiver.

I stedet sørget han for å tildele et selskapet Devise, som er kontrollert av ham selv og hans to brødre, en millionkontrakt i forbindelse med at han på slutten av 90-tallet ledet utbyggingen av nytt hovedkontor for den humanitære organisasjonen.

Devise fakturerte Røde Kors for hele 16,8 millioner kroner mer enn det fastsatte kontraktsbeløpet på 19 millioner.

Økokrim mener selskapet lurte til seg halvparten av de 16, 8 millionene ved å ta seg betalt for arbeid som aldri var blitt utført.

Dette tilbakeviste byggmester Peter A Nielsen i retten tirsdag, skriver Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.