*Nettavisen* Økonomi.

- Musikksalg på nett eksploderer

To av tre vil betale for musikk fra internett, og salget i Europa ventes å eksplodere i løpet av de neste årene

01.09.04 11:07

En undersøkelse gjort av analyseselskapet Forrester viser at innen 2009 kommer vi til å bruke over 26 milliarder på musikk kjøpt på nettet. Allerede i år kommer Europa til å gå forbi USA.

Det lanseres stadig nye nettsider for nedlasting av musikk. Apples iTunes har vært ute en stund, det samme har Sonys Connect, Microsoft står på trappene med sin tjeneste og nettsteder som Napster har valgt å slå inn på den lovlydige vei og selger nå musikk.

- Forbrukerne erfarer etter hvert at der får kvalitet og driftssikkerhet ved å betale for nedlasting av musikk. Tjenestene blir samtidig enklere å bruker etter hvert som stadig flere får bredbånd, sier analytiker Rebecca Jennings i Forrester.

I dag er halvparten av musikksalget over internett basert på unge mellom 16 og 24 år. Forrester ser nå et også eldre forbrukere kommer til, etter hvert som tjenestene utvides og blir enklere å bruke.

Det er Storbritannia, Frankrike og Tyskland som kommer til å kontrollere størstedelen av markedet. Over 60 prosent av alle de lovlige musikknedlastingene kommer til å selges i disse tre landene.

Tirsdag opplyste Apple om at selskapet 10 uker etter lanseringen i iTunes i landene ovenfor har solgt fem millioner sanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.