*Nettavisen* Økonomi.

- Nå er det nok

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Petter Jansen slutter i Norwegian Property - men har allerede fått flere jobbtilbud.

25.05.09 14:38

Administrerende direktør Petter Jansen i Norwegian Property ASA ønsker avløsning som daglig leder i selskapet.

- Nok er nok
Jansen har ledet selskapet siden oppstarten sommeren 2006.

- Som avtalt med daværende styreleder Knut Brundtland, har jeg hatt et tidsperspektiv på tre år i denne jobben. Nå har jeg vært her i tre år, hvor min hovedoppgave har vært å bygge et nytt børsnotert eiendomsselskap, sier Petter Jansen.

- Hvorfor vil du gi deg nå?

- Å bygge opp et selskap fra null til å bli markant i et nordisk perspektiv holder. Så enkelt er det. Vi har et anerkjent merkenavn, en kompetent organisasjon på bedrift og finans - og jeg vi si vi har nordens beste eiendomsmasse, utdyper Jansen overfor Nettavisen.

- Men nå er min jobb over. Andre er bedre egnet til å lede selskapet videre, sier han.

- Flere tilbud
- Hva skal du gjøre videre?

- Jeg har fått noen spennende tilbud, som jeg skal tenke nøye over. Forespørslene jeg har fått, går på å lede bedrifter. Jeg skal bruke litt tid på valget, sier Jansen.

- Ser du for deg at du kan komme til å ta et radikalt valg?

- Jeg har ledet store banker og flyselskap og nå sist jobbet innenfor eiendom, så jeg har ikke bestemt meg helt. Jeg er ganske åpen, men vil være i selskapet til ny daglig leder er på plass, sier han.

Jansen legger ikke skjul på at det har vært en tøff jobb:

- Det har vært en krevende oppgave og tre spennende år. Selskapet er nå på vei inn i en ny fase, og jeg finner det naturlig å levere stafettpinnen til en ny leder som kan utvikle selskapet videre.

- Meget god drift
Han understreker at selskapet er i fint driv:

«Selskapets drift er meget god og genererer en sterk kontantstrøm. Faktisk har driften aldri vært bedre enn nå, men vi har, som de fleste endre eiendomsselskaper, fått merke konsekvensene av den internasjonale finanskrisen.»

Styreleder Tormod Hermansen takker Jansen for innsatsen:

- Jeg beklager at Petter Jansen har valgt å si opp sin stilling som administrerende direktør i Norwegian Property. Jeg vil takke Jansen for den viktige jobben han har gjort med å bygge opp Nordens største børsnoterte eiendomsselskap, og jeg er glad for at han har sagt seg villig til å stå i stillingen til ny daglig leder tiltrer.

Hermansen gir Jansen gode skussmål:

- Jeg vil fremheve at det under Jansens ledelse er etablert en effektiv og meget kompetent organisasjon i selskapet med gode relasjoner til både leietakere, bankforbindelser og eierne, uttaler Hermansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.