- Norge er verdensmester i økonomi

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Ingen er flinkere enn Norge til å holde orden på økonomien, mener 12 tidligere nobelprisvinnere i økonomi. Per-Kristian Foss er mektig stolt. Hva mener du?

13.09.04 10:20

Norge har fått mye skryt for forvaltningen av oljeformuen opp gjennom årene, og nå går vi også helt til topps i en undersøkelse foretatt av velrenommerte Wall Street Journal.

12 av 32 gjenlevende nobelprisvinnere i økonomi ble spurt om hvilket land som er best i verden på økonomisk politikk. Norge scoret best, hårfint foran USA og Kina, melder VG.

- Det har olje, og de bruker avkastningen fornuftig, oppsummerer Clive Granger, som vant nobelprisen i 2003.

HTML EMBED
Norge er verdensmester i økonomisk politikk, mener nobelprisvinnere. Enig?
Ja, det er riktig
Nei, vi har flaks
Nei, vi er dårlige
Bryr meg ikke

Se resultat

Per-Kristian Foss (H) og hans kolleger i Finansdepartementet får stadig vekk besøk av utlendinger som vil studere forvaltningen av den norske oljeformuen. Foss peker på at andre land er kommet ut i alvorlige vanskeligheter etter å ha sprøytet for mye oljepenger inn i økonomien, mens Norge har greid å holde sånn noenlunde orden i økonomien.

- Fristelsen er at vi bruker så mye oljepenger at vi ødelegger for alt annet næringsliv i landet, sier Foss, som er strålende fornøyd med utmerkelsen fra nobelprisvinnerne.

- Det er all grunn til å være stolt av en slik omtale for et lite land som Norge, sier han.

Er Norge virkelig så dyktig til å holde orden i økonomien? Diskutér spørsmålet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag