Gå til sidens hovedinnhold

- Norske bedrifter er for treige

- Norske bedrifter er bakpå. Det sier Christian Hambro, administrerende direktør i Forskningsrådet. I dag inviteres norske forskere og bedrifter til Nasjonal innovasjonskonferanse i Oslo.

På innovasjonskonferansen i Oslo skal regjeringen presentere sitt nye innovasjonsprogram.

Næringsminister Ansgar Gabrielsen har stor tro på effekten av konferansen i Oslo i dag.

- Folk skal ha litt hornmusikk i brystkassa når de går ut av denne konferansen i dag, sier han til Kanal 24. De skal få lyst til å gå hjem til sin kommune og sette i gang noe i forbindelse med innovasjon.

Gabrielsen skal presentere regjeringens plan for å få flere norske bedrifter opp på et konkurransedyktig nivå. Men da må det mer enn hornmusikk til, det vet visekonsernsjef Svein Sivertsen i Skandinavias største uavhengige forskningsinstitusjon, Sintef.

- Vi vil ha konkrete tiltak, det må vises på budsjetter og det må vises at dette er mer enn fine ord, sier han til Kanal 24.

Forskingsrådet er ikke fornøyd med norske bedrifter.

- Norske bedrifter er bakpå, sier Christian Hambro, administrerende direktør i Forskningsrådet.

Årsaken er næringsstrukturen, og at norske bedrifter produserer mye råvarer. – Men likevel, når vi kompenserer for dette er vi for treige i forhold til konkurrentene, sier Hambro til Kanal 24.

- Norske bedrifter finner rett og slett ikke opp nye ting ofte nok, sier han. Hambro sier at det er viktig med innovasjon for verdiskapningen og konkurranseevnen på lang sikt.

- Jeg ser truende skyer i horistinten om ti år. Vi vil få et valutaproblem om vi ikke får opp verdiskapningen i Norge sier Hambro til Nyhetspuls.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker