Gå til sidens hovedinnhold

- Norske skip ut av Liberia

Styremedlem i Norsk rederiforbund Elisabeth Grieg vil forsøke å få norske redere til å slutte med å registrere skip i borgerkrigsrammede Liberia.

Ifølge Dagens Næringsliv har norske redere 150 skip registrert i Liberia, under såkalt bekvemmelighetsflagg. Dette utgjør 10 prosent av alle de skip som er registrert i landet.

- Finansierer borgerkrig

En rekke store norske redere har sine skip registrert i det borgerkrigsherjede landet for å slippe skatter og andre kostnader. Det gjelder blant annet rederiene til Jacob Stolt-Nilsen, John Fredriksen, Kristian Siem og Fred. Olsen.

Millionene som norske redere betaler for å seile under liberisk flagg, skal ifølge Dagens Næringsliv ha gått til å finansiere et korrupt regime i det afrikanske landet og holde i gang en blodig borgerkrig.

Allerede advart

- Vi velger å ikke være registrert i Liberias skipsregister. Dette er et spørsmål ethvert rederi bør ta opp med seg selv. Situasjonen i landet var ille da Rederiforbundet sist behandlet saken. Og den er ikke blitt noe bedre siden, sier Elisabeth Grieg som representerer Grieg International og Grieg Shipping med til sammen 22 skip.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger