Gå til sidens hovedinnhold

- Notar-ansatte får ikke lønn

- Vi har akutte problemer, bekrefter selskapet.

TRENGER DU MEGLER? Vi finner den beste


Fredag skulle de ansatte i i eiendomsmekleren Notar fått lønn inn på konto. Men ifølge DN.no er det ikke penger til lønn i mange av Notar-selskapene.

- Det er riktig. Det er akutte problemer med å betale lønn til alle, sier styreleder i Ekko Eiendom, Per Christian Voss, til DN.no .

Ekko Eiendom er hel- eller deleier av mange av Notar-selskapene.

- Vi har likviditetsproblemer, og de har akselerert som følge av at finanskrisen har gitt bortfall av en vesentlig del av omsetningen, sier Voss, som ikke vil kommentere hvor mange av de ansatte som ikke får lønn.

- Nordea trakk kreditten

Strukturen i Notar består i dag av 160-170 selskap som går opp i et hovedselskapet Ekko Eiendom.

Administrerende direktør Geir G. Hantveit i Notar, sier at flere av disse selskapene har mistet sin kreditt.

- Det som skjedde i går morges var at Nordea, uten varsel, trakk kreditten i 24 av de 160-170 selskapene som ligger i Notar-systemet. Siden vi kjører lønn i en del av disse selskapene i slutten av måneden, og de er avhengige av kreditten for å betale lønn, så var det flere ansatte som ikke fikk lønn, sier Hantveit.

Han sier de nå jobber på spreng med å rydde opp i problemene.

- På grunn av finanskrisen er vi presset på likviditet. Det betyr at Ekko Eiendom, som er hovedselskapet, ikke øyeblikkelig kunne skyte inn kontanter. Derfor jobber vi nå med en totalfinansiering med banken, sier Hantveit.

- Vi har en utfordring på likviditet, men det finnes positive signaler. For få minutter siden kunne jeg informere 35 ansatte om at de får lønnen sin, så jeg er positiv til at vi får ordnet opp i dette, sier Hantveit.

Han kjenner ikke til nøyakig hvor mange personer som ikke har fått lønn.

- Fått lønn som vanlig

Nettavisen har vært i kontakt med en av de ansatte i Notar på Østlandet.

- Jeg og ansatte på mitt kontor har fått lønn som vanlig. Jeg har hørt om at det kanskje skulle være noe problem, men jeg aner ikke hvem det gjelder, sier Notar-mekleren til Nettavisen.

Stengte 26 kontorer
I slutten av oktober ble det kjent at Notar stenger 26 kontorer, og satser videre på de resterende 58 kontorene.

Les også: Notar kutter kraftig

De 26 som ble lagt ned, kom i tillegg til 18 kontorer som er lagt ned tidligere i år.

Notar hadde etter dette 58 meklerkontorer, hvorav 45 kontorer i Norge og 13 i Sverige. Drøyt hundre personer fikk melding om oppsigelse som følge av nedleggelsene av de 26 kontorene.

Notar er nå helt borte fra Oslo. Følgende meklerkontorer ble bestemt lagt ned i oktober:

Alta, Vesterålen, Troms, Midt-Troms, Tromsdalen, Langnes (Tromsø), Narvik, Gjøvik, Lillehammer, Hamar, Arendal, Tiller (Trondheim), Nybygg (Lillestrøm), Strømmen, Lørenskog, St. Hanshaugen (Oslo), Stovner (Oslo), Bryn (Oslo), Økern (Oslo), Fredrikstad, Larvik, Asker, Vestfold, Førde, Florø og Molde.

Er du en av dem som er rammet? Ta kontakt med vaktsjef@nettavisen.no

HØY RENTE? Flytt lånet her

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene