- NRK i ulovlig sponsing

Foto: (Scanpix/Illustrasjon)

Statens medieforvaltning krever at NRK rydder opp i sine lottosendinger. Etaten mener samarbeidet med Norsk Tipping er ulovlig sponsing.

21.06.04 08:04

- Vi har konstatert at Norsk Tipping direkte eller indirekte gir tilskudd til produksjonen av trekningene til Vikinglotto og Joker, skriver avdelingsdirektør Lars Winsvold i Statens medieforvaltning i et brev til NRK.

I brevet fastslår etaten at programmene blir solgt til NRK for en langt mindre sum enn produksjonskostnadene skulle tilsi. Dessuten viser etaten til flere eksempler der programlederne for lottotrekningen direkte oppfordrer ti kjøp. I tillegg er Norsk Tippings logoer etter etatens mening alt for synlige under trekningen, skriver VG.

- Vi er opptatt av at vi må ha redaksjonell frihet til å kunne vise mer enn noen kuler som faller ned i en kolbe, sier juridisk direktør Olav Nyhus i NRK til avisen.

Norsk tipping ønsket ikke å kommentere saken utover at selskapet har et « utmerket samarbeid» med NRK.

- Vi ønsker å sette en standard for slike sendinger og kommer derfor kun med en advarsel i denne saken, sier Winsvold i medieforvaltningen til VG. Dersom forvaltningen opprettholder sin advarsel etter NRKs tilsvar, betyr det at statskanalen umiddelbart må endre formen sendingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag