- Økokrim bør sjekke Norske Skog

Konkurransetilsynet eller Økokrim bør undersøke om Norske Skog har inngått en hemmelig avtale med sine konkurrenter i Union-saken, sier lederen av RV.

Lederen av Rød Valgallianse, Torstein Dahle, ber Konkurransetilsynet eller Økokrim undersøke om Norske Skog har inngått noen hemmelig avtale med sine konkurrenter i forbindelse med nedleggelsen av papirfabrikken Union.

- Jeg har snakket med en del folk som kjenner Norske Skog, og det er helt klart at den posisjonen ledelsen inntar er forretningsmessig helt usakelig, sier Dahle til TV 2 Nettavisen.

- Har du noen grunn til å tro at en slik avtale finnes?

- Jeg har ikke noen håndfaste bevis, men jeg mener at det er en viss sannsynlighet for at det faktisk finnes. Jeg mener det er all grunn til å undersøke saken, sier Dahle.

Han har sendt et brev til Økokrim og Konkurransetilsynet der han oppfordrer etaten til å granske Norske Skog. Dahle mener det er påfallene at Norske Skog nekter all form for papirproduksjon ved Union.

- Så vidt jeg vet, er det bare ved Union i Skien at Norske Skog produserer bokpapir, som da er rettet inn mot det europeiske bokpapirmarkedet. Norske Skogs markedsandel antas å være omkring 20 prosent av dette markedet. Ved å nedlegge all produksjon ved Union, vil Norske Skog dermed rett og slett gi bort 20 prosent av det europeiske bokpapirmarkedet som en gave til sine nåværende konkurrenter på dette markedet. Forretningsmessig framtrer dette som en merkelig atferd, siden vi her snakker om en lønnsom produksjon til et marked som ikke er preget av overkapasitet - i motsetning til det europeiske avispapirmarkedet, skriver Dahle i brevet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.