*Nettavisen* Økonomi.

- Overraskende mye norsk hos Lidl

Forbruker-rapporten ble positivt overrasket over utvalget av norske varer da de var på en eksklusiv omvisning hos Lidl torsdag. Det gjenstår å se om utvalget blir varig.

17.09.04 16:27

En uke før Lidl åpner sine første forretninger i Norge, har Forbruker-rapporten fått en eksklusiv omvisning i Lidls forretning på Lierstranda utenfor Drammen av administrerende direktør Jesper Innes.

Melk fra Tine, egg fra Norgården og kjøtt fra Gilde var noen av de overraskende mange varene som var norskproduserte.

- Svært interessant
Dagligvareforskerne Eivind Jacobsen og Arne Dulsrud fra Statens institutt for forbruksforskning var med på omvisningen, og ble positivt overrasket.

- Dette er svært interessant, sier forskerne til Forbruker-rapporten.

Forbruker-rapporten var for to år siden på besøk i en nyåpnet finsk Lidl-butikk.

- Da fant vi bare ti produkter som vi kjente fra vanlige dagligvarebutikker. Ved omvisningen vi fikk i dag var det langt flere, opplyser journalist Geir Røed i Forbruker-rapporten til TV 2 Nettavisen.

Ikke overbevist
Lidl har vært kjent for å være svært tilbakeholdne overfor pressen. Og redaktør Georg Mathisen i Handelsbladet FK er overrasket over det faktum at Lidl har invitert til omvisning.

Også han synes andelen norske varer var uventet høy. Men han er ikke overbevist om at det vil holde.

- Vi har sett også i andre land at Lidl har en del kjente merkevarer i begynnelsen. De gjør det delvis for å gjøre overgangen enklere for kundene, og delvis fordi de ikke har distribusjonsapparatet bygd opp. Derfor kan det hende at denne andelen går ned etter hvert, sier Mathisen til Forbrukerrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.