Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

- Regn med store forsinkelser

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Flytrafikken er i gang igjen, men passasjerene må regne med forsinkelser. Både Gardermoen, Torp, Kjevik og flyselskapene jobber for fullt med å få situasjonen under kontroll.

- Det er et stort puslespill som skal legges, og det jobbes intenst med å booke om passasjerer, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til TV 2 Nettavisen.

Ellingsen forteller at selskapet har måttet kansellere en del avganger i morgentimene tirsdag. Norwegian forsøker å få tak i nok fly og mannskap for å få de reisende på vingene.

- De som kan vente med å reise til i morgen, oppfordres til å gjøre det, forteller informasjonssjefen.

- Ta kontakt med flyselskap og reisebyrå

TV 2 Nettavisen får opplyst fra Oslo Lufthavn Gardermoen at de for tiden har 27 flybevegelser i timen, knapt halvparten av det normale.

Det er ikke avklart når flytrafikken vil være i rute igjen, ettersom det fortsatt er kapasitetsbegrensinger blant flygelederne i Røyken.

- Passasjerene må regne med store forsinkelser, og oppfordres til å ta kontakt med flyselskap og reisebyrå for å avklare hvor lang tid det kan ta, lyder oppfordringen fra informasjonsavdelingen ved landets hovedflyplass.

Driftsleder Magne Ryggetangen på Sandefjord Lufthavn Torp forteller at alle fly i morgentimene tirsdag var mellom to og tre timer forsinket. Av ti flygninger, er det syv som har blitt gjennomført hittil i dag.

- Vi håper på forbedringer, og at situasjonen blir normal så fort som mulig, opplyser Ryggetanger til TV 2 Nettavisen.

På Kristiansand Lufthavn Kjevik har det vært helt stille i morgentimene, ettersom det ikke kom fly inn til flyplassen mandag kveld. Men i formiddag har et par fly tatt av.

- Bare to av ti avganger har gått hittil i dag, opplyser driftsleder Leif Sakariassen på Kjevik til TV 2 Nettavisen.

Få flygeledere på jobb

Bendik Heggelund, som er tillitsvalgt for flygelederne ved Røyken-anlegget, sier til TV 2 Nettavisen tirsdag at bare tre av de 15-16 flygelederne som normalt jobber på morgenskiftet, fortsatt er sykemeldte. Kapasitetsproblemene skyldes først og fremst at flesteparten av de som er på jobb, fortsatt ikke greier å jobbe som normalt.

- De fleste av som er her vil jobbe, men vi har kjørt med redusert kapasitet. Vi sitter stort sett to på hver arbeidsplass, og føler det gir større trygghet, påpeker han.

Ifølge flygelederen skyldes forsinkelsene også problemer hos flyselskapene. Klokka halv tre i ettermiddag kommer et nytt skift på jobb ved Røyken-anlegget, og Heggelund hadde ikke kjennskap til at noen sykemeldinger da TV 2 Nettavisen snakket med ham ved ti-tida tirsdag.

- Mye av kapasitetsproblematikken sitter hos flyselskapene. De har fly og folk på feil sted på grunn av det som skjedde i går, og det vil ta tid før de får hentet inn forsinkelsene selv om vi skulle greie å kjøre på full kapasitet fra klokka 14.30, sier han.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!