*Nettavisen* Økonomi.

- Rema-Reitan snøt Trondheim for milliongave

Da Trondheim by fylte tusen år i 1997, spanderte kolonialmajor Odd Reitan fem millioner kroner på omsorgsboliger til eldre. Men gaven viste seg å bli rådyr for Trondheim kommune.

21.10.03 10:02

Adresseavisen avslører tirsdag at Odd Reitan sikret seg kontroll over sentrumsgården Dronningens gate 29 som ”motytelse” for den generøse gaven.

- Kostet mer enn det smakte

Etter at gaven verdt fem millioner kroner ble gitt i 1997, ble eiendommen overdratt fra kommunen til Reitan Invest. Overdragelsen skjedde vederlagsfritt.

I årene som fulgte foregikk det en knallhard dragkamp mellom kommunen og Reitans folk. Kommunen krevde at eiendommen ble overdratt til Reitans ideelle boligstiftelse, men Reitan nektet, og truet med å droppe hele milliongaven. Han mente at bygården skulle stå på hans profesjonelle eiendomsselskap Reitan Invest, som eier en rekke lukrative eiendommer i Trondheim sentrum.

Kommunen mente på sin side at man hadde gitt bort en svært attraktiv eiendom til Reitan. Gaven kostet nemlig mer enn det den var verdt, var konklusjonen ifølge Adresseavisen.

Trakk fra fem millioner

Da omsorgsboligene sto ferdig i 2001, ble det inngått en endelig avtale mellom Reitan og kommunen. De fem millionene Reitan hadde brukt på oppussing, ble trukket fra i regnestykket. Det ble ikke de utgiftene som kommunen hadde betalt i løpet av de fire årene som var gått siden ”gaven” ble gitt.

Reitan blir sittende med 62,5 prosent av herligheten, mens kommunen beholder resten.

Eiendomssjef i Rema Eiendom Nord, Tore Svendsen, sier han ikke forstår kritikken fra kommunen.

- Dette er avtalen vi har fulgt, og som kommunen og Reitan Invest ble enige om, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.