*Nettavisen* Økonomi.

- Riktig å la Fjell gå

Foto: (Foto: Scanpix)

Olje- og energiminister Einar Steensnæs mener styret i Statoil gjorde rett i å la konsernsjef Olav Fjell gå.

23.09.03 09:00

- Jeg mener det var en riktig avgjørelse, og jeg støtter den beslutningen styret kom fram til, sier Steensnæs til TV 2 Nettavisen.

Olje- og energiministeren sier det var viktig å nå fram til en hurtig avklaring for å gjenopprettte den tillit og troverdighet Statoil er avhengig av.

- Må se framover

- Nå må Statoil se framover. De skal finne en ny styreleder, slik at det nye styret kan tilsette en ny konsernsjef, sier Steensnæs.

Klokken 1:30 natt til tirsdag ble det klart at Fjell ikke fikk fortsette som konsernsjef i Statoil. Bakgrunnen er Iran-avtalen som har ført til at Økokrim har tatt ut siktelse mot selskapet.

Vil ikke kommentere egen rolle

Steensnæs vil ikke kommentere i detalj på hvilken rolle han har hatt i prosessen den siste uken.

- Min rolle har vært å kommunisere synspunkter og klare meldinger til bedriftsforsamlingen, gjennom bedriftsforsamlingens leder. Jeg ser det som en klar og nødvendig oppgave å klargjøre eiers synspunkter før bedriftsforsamlingen har møte onsdag, sier han.

Har du presset på for å få avsatt styreleder Leif Terje Løddesøl eller Olav Fjell?

- Jeg bare konstaterer styrets beslutning. Jeg ønsker ikke å kommentere hva jeg har ment gjennom prosessen, sier statsråden.

Skadet selskapets omdømme

Steensnæs mener saken har skadet Statoils omdømme.

- Saken har utvilsomt bidratt til at selskapets omdømme og troverdighet har blitt påvirket. Saken har skapt stor uro i selskapet. Hvis dette hadde gått over lengre tid hadde det vært uheldig for Statoils forretningsdrift. Selskapet er avhengig av at all tid og energi rettes mot de viktige oppgaver selskapet har her på norsk sokkel og i engasjementer utenlands, sier statsråden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.