*Nettavisen* Økonomi.

- Røkke firedoblet prisen

Foto: Åge Pedersen/SCANPIX (Scanpix)

Finnmark fylkeskommune har brutt forhandlingene med Kjell Inge Røkkes Aker Seafoods.

Fylkeskommunen og kommunene Vardø, Båtsfjord, Gamvik, Lebesby har i lengre tid forhandlet med Aker Seafoods om opprettelse av et felles trålrederi i Øst-Finnmark. Tirsdag ettermiddag havarerte forhandlingene, og fylkeskommunen vil etter dette ikke engasjere seg økonomisk i et felles trålselskap.

- Prisen for en eierandel som ville gitt oss negativ kontroll i trålselskapet, ble veldig mye høyere enn det vi hadde forutsett, sier fylkesordfører Helga Pedersen til Finnmark Dagblad.

Ble for dyrt

Hun har sammen med fylkestingsrepresentant Herold Paulsen (H), varaordfører Rolf E. Mortensen og båtsfjordordfører Geir Knutsen forhandlet på vegne av Finnmark fylkeskommune og de fire kommunene.

Finnmark fylkeskommune hadde i utgangspunktet vedtatt å bruke 20 millioner kroner for å kjøpe seg inn i trålrederiet. Tanken var at 40-70 millioner kroner ville være nok til å sikre 34-40 prosents eierandel i trålselskapet.

I april fikk fylkeskommunen signaler om at dette ville være nok. Men underveis i forhandlingene er dette beløpet bortimot firedoblet, ifølge Pedersen.

Planene uforandret

- Vi konstaterer at vi ikke kom i mål med rammene for et slikt samarbeide, og registrerer at fylkekommunen ikke lenger ønsker å engasjere seg økonomisk i et trålerrederi, sier Yngve Myhre, konsernsjef i Aker Seafoods i en pressemelding.

- Dette forandrer ikke våre planer for virksomheten i Finnmark. Vi ser fram til å fortsette det tette samarbeidet med både fylkeskommune og våre vertskommuner om utviklingen av en fremtidsrettet fiskeindustri i fylket, avslutter Myhre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.