*Nettavisen* Økonomi.

- Russland dobler oljeproduksjonen

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Russland, som allerede er verdens nest største oljeeksportør, kommer til å doble oljeproduksjonen de neste sju årene. Det spår russiske oljebyråkrater.

Russland kommer til å produsere om lag 8,36 millioner oljefat per dag i år. Det er nesten tre ganger så mye som den norske oljeproduksjonen.

De fleste ekspertene venter at frisk kapital fra vestlige oljeselskaper vil gi den russiske oljeproduksjonen et kraftig løft de kommende årene. Ifølge Vladimir Solomin, som leder industri- og transportavdelingen i det russiske energidepartementet, vil produksjonsøkningen bli mellom 8,5 og 11 prosent per år fram mot 2010, melder Bloomberg News.

Får den russiske oljebyråkraten rett, betyr det at oljeproduksjonen kan være oppe i hele 17,4 millioner fat i 2010. Det tilsvarer mer enn en dobling i forhold til dagens nivå.

Verdens oljeforbruk er i dag på litt under 76 millioner fat per dag, og ventes å øke svakt de nærmeste årene. Den russiske produksjonen vil tilsvare 18-19 prosent av verdens oljeforbruk i 2010 dersom prognosen fra den russiske oljebyråkraten slår til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag