- Sinte flygere er farlige

- Dersom alle flygerne i SAS Braathen hadde fløyet nå ville jeg vært betenkt, sier fagsjef Grete Myhre i Havarikommisjonen.

01.02.06 07:59

Onsdag 27. november 2002 holdt et SAS-fly på å krasje idet det tok av fra Gardermoen. En rekke elementære feil var gjort i cockpit. Disse feilene ble gjort av en kaptein som hade fått nei på spørsmålet om å få noen ekstra fridager og en annenflyger som nettopp hadde fått sparken.

Da alarmene begynte å ule, var det bare banelengden på Gardermoen som reddet dem og passasjerene.

I forrige uke ble det kjent at kapteinen på et Ryanair-fly over Roma holdt på å miste fullstendig kontrollen. Han visste ikke hvor han var verken i horisontal eller vertikalplanet og hadde et øyeblikk kritisk mangelfull kontroll, noe som selvsagt er helt uholdbart.

Kapteinen hadde mistet sin sønn noen dager før.

Mens de fleste av oss kan gå på jobb i affekt uten at det går ut over annet enn humøret til kollegene, kan en flyger ikke gjøre det.

- Jeg er glad flygere sykemelder seg når de ikke føler seg i form til å fly, sier Grete Myhre i Havarikommisjonen til Bergens Tidende.

- Om du ikke trives i jobben tar det bort oppmerksomheten fra arbeidsoppgaven, hevder Myhre og kritiserer SAS Braathens for ikke å ha forberedt sammenslåingen av de to selskapene godt nok

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.