Gå til sidens hovedinnhold

- Spar strøm for 700 mill

Mens nordmenn flest nesten har en besettelse for strøm og strømpriser, ser det ikke ut til at kommunene er like interesserte. De kan nemlig spare 700 millioner kroner på strømregningen – hvert år – men gjør det ikke.

Strømsparepådriverne i Enova må avlyse kurs i sparing fordi ingen kommuner melder seg på, selv om både Enova-sjef Eli Arnstad og kommunalminister Erna Solberg er enige om at kommunene må bli flinkere til å spare strøm, skriver Aftenposten.

Det er bare to dager siden kommune-Norge gikk på tiggerferd og ba om noen milliarder ekstra. Mye av dette kunne de allerede hatt, hadde de fulgt Enova-sjef Arnstads råd om strømsparing.

Enova er statens organ for å fremme strømsparingen, og i samarbeid med Statistisk sentralbyrå har de funnet ut at landets kommuner bruker strøm for rundt 3 milliarder kroner, og annen energi for ytterligere én milliard.

- Ved svært små investeringer har vi beregnet at kommunen kan spare opp mot 700 millioner kroner i driftsutgifter til energi hvert år, sier Arnstad til Aftenposten.

Det er enkle ting, som å slå av lyset og skru ned varmen i helgene, som skal til for å oppnå de svimlende innsparingene. Men kommunene er lite interesserte, kurset i strømsparing som Enova tilbyr har hatt laber påmelding.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto