Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

- Staten gjør norsk kjøtt dyrt

Foto: (Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kjøttbransjens Landsforbund mener at staten gjør norsk kjøtt unødvendig dyrt, på grunn av høye avgifter.

En fersk undersøkelse viser at de private slakteriene i Norge betaler rundt 50 millioner kroner i avgifter til staten hvert år.

- Det er meningsløst, sier administrerende direktør Dag Henning Reksnes. i Kjøttbransjens Landsforbund (KLF) til NRK.

Både politikere og forbrukere har presset på for å få ned prisen på kjøtt. Nå har KLF analysert lønnsomheten i tre svenske og tre norske slakterier. Både råvareprisene og hentekostnadene er svært mye høyere i Norge enn i Sverige.

Men det verste er ifølge KLF at norske slakterier i tillegg må ut med over 30 millioner til kjøttkontroll hvert år. I Sverige koster det samme halve prisen. I tillegg kommer matavgiften, til 20 millioner kroner i året.

- Det er det det koster å ha et av verdens beste mattilsyn i Norge, sier statssekretæt Leif Helge Kongshaug i Landbruksdepartementet til NRK.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!