*Nettavisen* Økonomi.

- Statoil-ansatte støtter meg

Foto: Bård Ove Molberg

Sentrale tillitsvalgte i Statoil hevder at Inge K. Hansen hadde en mer sentral rolle i Iran-saken enn det som hittil er kjent. Likevel føler Statoil-sjefen at han har full støtte fra de ansatte.

Iran-skandalen blusset opp på nytt sist uke etter at et fem siders hemmelig notat signert tillitsvalgte i Nopef og YS ble lekket til pressen. I notatet hevdes det blant annet at Inge K. Hansen hadde en mer aktiv rolle i saken enn det som hittil er kjent.

- Konkret feil

Dagens Næringsliv skriver mandag at den konstituerte konsernsjefen i Statoil sørget for å få fjernet to av de 40 punktene i den opprinnelige versjonen av notatet. Punktene omhandlet Hansens rolle i Iran-saken.

- Disse to punktene er konkret feil, sett fra mitt perspektiv, sa Inge K. Hansen på pressekonferansen da han la fram Statoils resultat for tredje kvartal mandag.

Ifølge Hansen var det de tillitsvalgte som selv valgte å ta ut de to omstridte punktene.

- Dette var ikke noe de var påtvunget å ta ut, det bestemte de selv, framholdt den konstituerte Statoil-sjefen.

- Har støtte fra de ansatte

Inge K. Hansen er regnet som en av de heteste kandidatene til å ta over som permanent Statoil-sjef når styret foretar sitt endelige valg, trolig i løpet av november. Et av de viktigste spørsmålene, er hvorvidt de ansatte vil ha ham.

Selv mener Inge K. Hansen at han har støtte fra både tillitsvalgte og øvrige ansatte i Statoil.

- Jeg opplever at jeg har full støtte, sa han på pressekonferansen, og la til at han var ”usedvanlig glad” for de støtteerklæringene han har fått.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.