*Nettavisen* Økonomi.

- Stolt-Nielsen kan betale milliardbot

Stolt-Nielsen vil være i stand til å håndtere bøter for opptil én milliard kroner for ulovlig prisfiksing, mener Pareto Securities.

Pareto mener at Stolt-Nielsen kan selge ut deler av konsernet for rundt 900 millioner dollar. Dette er børsverdien på selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Paretos kredittanalyse viser et anslag på 1,5 milliarder dollar for den verdijusterte egenkapitalen i hovedselskapet i Stolt-Nielsen-gruppen.

Stolt-Nielsen opplyser i en pressemelding at selskapet vil utsette den annonserte planen om et femårig usikret obligasjonslån med en øvre ramme på én milliard kroner. Arbeidet med lånet vil bli tatt opp over påske, etter resultatfremleggelsen.

Selskapet innrømmer at de har åpnet for salg av mulige salgsobjekter i rederiet i forbindelse med en finansiell restrukturering. Pengene kan brukes til å dekke eventuelle bøter og erstatningskrav, men ifølge Stolt-Nielsen er det ikke sikkert at det kommer noe salg.

Fredag skrev TradeWinds at de potensielle kravene mot Stolt-Nielsen var på mellom 50 og 150 millioner dollar. Selskapet skal kunne selge eiendeler for opptil 870 millioner dollar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.