- Telenor snyter kundene for milliarder

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Norske telekunder snytes for milliardbeløp hvert år, mener telekomanalytiker. Øystein Djupedal (SV) forlanger priskutt på minst 25 prosent hos Telenor.

16.09.04 07:53

Telenor har konsesjon fra norske myndigheter for å drive med blant annet mobiltelefoni og fasttelefoni. Helt siden 1997 har telekjempen systematisk brutt konsesjonsbetingelsene ved å ta seg for mye betalt, mener analytiker Tore Aarønæs i Telecom AS.

Til VG sier Aarønæs at Telenors kunder har betalt 12 milliarder kroner for mye for sine teletjenester de siste årene. Bare i fjor håvet selskapet inn 3 milliarder mer enn det de har lov til, ifølge beregningene. Det aller meste stammer fra norske mobilkunder.

Nå mener SV-nestleder Øystein Djupedal at nok er nok. I et brev til statsråd Morten A. Meyer forlanger han en redegjørelse for hva regjeringen gjør for å påse at Telenor følger reglene. Nøyaktig det samme krevde han for to år siden.

- Det eksisterer jo ikke konkurranse i dette markedet. Du og jeg betaler en ublu høy regning til Telenor, sier han til VG.

Telenors pressetalsmann Steinar Ostermann mener Aarønæs og Djupedal har misforstått, og at prisene på teletjenester fastsettes i samsvar med de reglene som gjelder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.