- «The Fed» verktøy for konspirasjon

En hemmelig pengeelite styrer den amerikanske sentralbanken og dens politikk skrives det i en ny bok.

15.03.06 16:06

I sin nye bok «Makten bak makten» skriver Per-Aslak Ertresvåg at det amerikanske demokratiet ble kuppet da USA sin sentralbank, The Federal Reserve, ble opprettet i 1913.

- The Federal Reserve er ikke er en sentralbank i vår forstand av ordet, slik vi kjenner konseptet i Norge, sier forfatteren til TV 2 Nettavisen.

Banken er ifølge forfatteren eid av flere private interesser.

- The Fed må ikke følge opp kursen som landets sittende regjering har, fortsetter Ertresvåg.

I boken skriver han at Rothschild-familien og Rockefeller-familien er blant de sentrale eierne av «The Fed». Han mener denne makteliten har beriket seg på kontrollen av sentralbanken.

- Når du sitter og eier den viktigste økonomiske institusjonen i et land i USA, og bestemmer rentefot, seddelmenge og så videre, så er det klart det er en unik maktposisjon, sier konspirasjonsteoretikeren.

Ertresvåg presiserer at boken ikke har noen med propaganda mot USA å gjøre.

- Det er en liten og internasjonal, men mektig og maktglad finansiell elite som står bak og styrer alt dette. De har store ressurser, og finmeislete verktøy til å manipulere folk, sier han.

Forfatteren mener at denne hemmelige sammensvergelsen bevisst bruker sine verktøy til å styre verden i en negativ retning.

- Det tok lang tid før jeg selv aksepterte dette som en mulighet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.