*Nettavisen* Økonomi.

- Uheldig tidspunkt for etikkforedrag

Foto: (Foto. Statoil)

SANDVIKA (TV 2 Nettavisen): Statoils senior sikringsrådgiver Atle Andreassen holdt mandag et foredrag på Handelshøyskolen BI i Sandvika om etikk og næringslivet. Han karakteriserte tidspunktet som mindre heldig.

22.09.03 16:07

- Jeg håper det er første og siste gang Statoils etikk presenteres samtidig som selskapet etterforskes av Økokrim, sa Andreassen innledningsvis.

Ingen kommentar

Andreassen, som er senior sikringsrådgiver ved Statoils konsernsenter for HMS, ville ikke gå inn på korrupsjonssaken som er rullet opp i Statoil, men kom under foredraget inn på en rekke relevante temaer.

I Statoils etiske retningslinjer står det blant annet at korrupsjon ikke er godtatt. Dersom det blir bevist, skal de som har vært involvert bli sagt opp og eventuelt straffeforfulgt. Dermed bør Iran-saken gå ut over alle de som visste om hva som foregikk, i forhold til selskapets eget regelverk.

- Ikke i gråsonen

Andreassen påpekte også at konsulenter og mellommenn kan være faremomenter i forhold til korrupsjon, og at dette blir omtalt i retningslinjene. I forhold til Iran-avtalen er dette meget aktuelt.

- Vi må gjøre de riktige tingene, og ikke bevege oss i gråsonen, slik det som har blitt omtalt i mediene den siste tiden, sa Andreassen.

Trakk seg fra debatt

Andreassen fortalte at Statoil har en egen etisk hjelpelinje, som er åpen 24 timer i døgnet. Her kan de ansatte ringe inn, blant annet for å høre hvordan de skal forholde seg i etiske tvilstilfeller.

Det var meningen at Andreassen skulle delta i en paneldebatt om etikk, men denne trakk han seg fra i forkant. Han synes ikke det var riktig å delta på nåværende tidspunkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.