*Nettavisen* Økonomi.

- Utførte bare ordre

Frode Rudlang er siktet i T5PC-saken, men avviser at han har gjort noe galt. Han mener han bare utførte ordrer og gjorde som han fikk beskjed om.

En av dem som er siktet i T5PC-saken uten å ha hatt en formell posisjon i selve T5PC-selskapene er Frode Rudlang.

Han har vært daglig leder i teknologiselskapet PWR Charge samt megler i Exente, begge selskaper hvor T5PC investerte.

Via sin advokat sier Rudlang at han ikke erkjenner noe straffeansvar eller erstatningsansvar.

- Han stiller seg uforstående til at han er blitt siktet, men han skjønner jo at han har vært inne i systemet, sier advokat Kjell Holden til TV 2 Nettavisen.

I forhold til Exente har Rudlangs navn kommet frem i forbindelse med ellevill pengebruk i meglerhuset, som aldri meglet en aksje. Dette gjelder blant annet et besøk av mulige forretningsforbindelser fra Kina.

Holden sier Rudlang i denne forbindelsen bare gjorde som han fikk beskjed om, blant annet når det gjelder å godkjenne representasjonsregninger.

- Han attesterte i den forbindelse regninger efter ordre, hevder Holden.

- Hans deltagelse i møter og reiser har vært initiert av overordnede. Frode Rudlang har ikke hatt bestemmende innflytelse, sier Holden videre.

I siktelsen fra Økokrim trekkes det frem forhold knyttet til PWR Charge og selskapet Vannin Import Export Limited i Belize. Økokrim knytter Rudlang til det siste selskapet, hvor T5PC på slutten av 2003 investerte 15 millioner kroner for 40 prosent av selskapet. Denne posten ble kort tid etter nedskrevet til null.

Advokat Holden sier han ikke kjenner til Vannin, men at han heller ikke så langt har spurt sin klient om dette.

Det andre punktet i Økokrims siktelse gjelder PWR Charge, hvor Rudlang var daglig leder. Her investerte T5PC 10 millioner kroner høsten 2003.

Ifølge regnskapet for 2002, som er det siste som foreligger offentlig, eide Rudlang ved utgangen av 2002 40 prosent av PWR Charge, men advokat Holden sier at Rudlang ikke hadde eierinteresser i selskapet.

Ifølge Holden har Rudlangs arbeidsfelt har vært som IT-ansvarlig. Han utførte i den forbindelse oppgaver for andre selskaper innen systemet med det formål å oppnå godkjennelse med handel av T5PC-aksjen fra Kredittilsynet.

Advokaten hevder at Frode Rudlang ikke har vært aksjonær i noen selskaper innen systemet, og ikke har tatt ut eller mottatt gevinst fra noen selskaper.

Han har mottatt avtalt lønn og avtalt bonus i en størrelsesorden totalt ca. 700.000 kroner, ifølge advokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.