Gå til sidens hovedinnhold

- Utpressingspenger skulle til Monaco

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Sandefjord-reder Thor Christensens utpressere beordret ham til å sende et stort pengebeløp til Monaco.

Christensen vitnet fredag i straffesaken mot heleritiltalte Hallvard Flatland.

TV-kjendisen er tiltalt for å ha stilt en konto i Banque du Gotard i Monaco til disposisjon for Atle Hamre, slik at Hamre kunne hvitvaske millionene han presset ut av Thor Christensen.

- Atle Hamre kom til meg og sa at utpresserne krevde et større pengebeløp til en konto i Monaco. Jeg reagerte umiddelbart. Å sende så mye penger ut av landet trodde jeg var ulovlig, og jeg fryktet det kunne gi meg problemer. Ei heller ville jeg stille opp på å sende folk til Monaco med pengene i en koffert, forklarte Thor Christensen.

Han fikk aldri vite kontonummer eller navnet på banken som pengene skulle plasseres i. Dette fordi Atle Hamre medelte at utpresserne godtok å motta pengene i Oslo.

Utpressingen gikk så langt at Christensen i 1995 så seg nødt til å selge familiens hytte i Uvdal for å dekke pengekravene. Kjøperen var Hallvard Flatland. Atle Hamre formidlet salget og disponerte hytta mens eiendommen var ute av Christensens eie. I to rettsinstanser har Flatland tapt eiendomsretten til hytta, fordi salget ble vurdert som ugyldig etter avtaleloven.

- I 1999 ønsket jeg å heve salget, fordi jeg mente hytte-salget var en del av utpressingen. Jeg og Flatland har gjort opp nå gjennom en mekling, men jeg syntes han gjorde prosessen både kronglete og langtekkelig, sa Christensen til pressen etter vitnemålet i Oslo tingrett.

Om den alvorlige heleritiltalen mot Flatland sier Christensen.

- Jeg vet ikke hva Flatland visste. Jeg lar retten finne ut av dette, men jeg vil naturligvis følge spent med på hva som skjer, uttaler Christensen.

- I byretten har jeg tidligere sagt at jeg ikke tror Atle Hamre stod bak utpressingen alene. Det har vært for mange tråder å trekke i. Det finnes nok andre også, men når det brenner så vil de ikke stå fram, sier Christensen.

Atle Hamre leide stall hos Christensen, og regisserte en langvarig og smertefull utpressing av Christensen. Hamre soner nå en dom på fem års fengsel for å ha presset stallverten for nær 28 millioner kroner.

- Hamre har fått sin straff, og jeg ønsker ikke å sparke noen som ligger nede, sa Christensen.

Sandefjord-rederen er nå i ferd med å legge de vonde minnene fra utpressingstiden bak seg.

- De ti årene på 1990-tallet er en periode som jeg aldri vil ha igjen. Men den tunge perioden ligger bak meg, og jeg prøver å glemme, sa Christensen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene