- Utsatt for hevnaksjon

Den tidligere aksjemegleren Thomas Øye benekter enhver befatning med en hemmelig konto i hans navn. - En hevnaksjon, mener Øye om kontoen.

18.08.03 20:13

Det var Finansavisen som i helgen meldte at det var opprettet en konto i Thomas Øyes navn i Karibien. Øye ble i fjor slått konkurs med en gjeld på over 100 millioner kroner.

- Fikk fullmakt

I et møte med TV 2 forklarer Øye saken som en hevnaksjon fra en tidligere forretningspartner fra USA. Den tidligere forretningspartneren skal ha fått en fullmakt fra Øye til å kunne opprette en bankkonto via et tidligere samarbeid.

Ifølge Øye surnet etter hvert forholdet mellom de to, og amerikaneren skal ha prøvd å presse Øye for penger. Mannen skal også ha fremsatt trusler overfor Øye via mellommenn, noe Øye har informert sin advokat om.

Forsvarsadvokat Geir Lippestad bekrefter overfor TV 2 at Øye har ringt flere ganger gjennom sommeren og fortalt at han er blitt truet.

- Bevisst sverting

Etter Øyes mening må amerikaneren ha opprettet kontoen og løyet om penger for å sette ham i dårlig lys.

Øye har den siste tiden bodd hos familie på Vestlandet, og sier:

- Det er moren min som har betalt flybilletten til Oslo. Det hadde hun ikke behøvd å gjøre hvis jeg hadde hatt penger i utlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.