*Nettavisen* Økonomi.

- Vær en jobb-parasitt

Demp engasjementet, ro ned ansvarsfølelsen og bli en jobbparasitt. Det er ingen som takker deg likevel, mener Corinne Maier. Boka «God dag latskap» selger strykende.

14.04.05 11:59

Boken «God dag latskap» kom ut i Frankrike i fjor. Den skapte umiddelbar furore for forfatteren Corinne Maier, ikke minst fordi hennes arbeidsgiver det franske energiselskapet EDF forsøkte å gi henne sparken etter utgivelsen.

En begivenhet Maier lot både presse og fagforening få vite om. Dermed løpt 250.000 franskmenn til bokhandlene og 24 land kastet seg på, deriblant Norge.

- Jeg jobber fremdeles i EDF, mest fordi jeg synes det er sosialt interessant å se hva de vil gjøre med meg, sier hun.

Arbeidstakerens overlevelsesstrategi
Corinne Maiers bok handler egentlig om arbeidstakere i store selskaper, enten det er private store bedrifter eller departementer, direktorater og andre store offentlige arbeidsplasser.

- Boken min er en refleksjon av såkalte korridorarbeideres daglige arbeid. Ingen vet helt hva vi gjør og hva vi skal oppnå. Vi koordinerer, sender e-post og sitter i endeløse møter, men får ingen svar på hva vår eksistens betyr for det store selskapet, sier Corinne Maier.

I Maiers bok betyr nemlig den enkeltes eksistens fint lite. Derfor oppfordrer hun til «kunsten å gjøre minst mulig på jobben».

I boken gjennomgår hun næringslivets språk med ord som bedriftskultur og synergieffekt uten at noen egentlig ser ut til å få noe utav dem. Corinne Maiers råd er å gjøre som George Costanza i «Seinfeld» - se ut som du er travel, se litt over gjennomsnittet intelligent ut , si aldri imot sjefen, skaff deg stillinger som ikke direkte blir målt i fortjeneste for bedriften, gjør deg usynlig og du vil ha en sikker jobb.

- Skylder deg ingenting
Mellomlederen er hankjønn, glatt og gjennomsnittlig, bedriften har store forventninger til deg, men skylder deg ingenting. Direktøren er gjerne like overfladisk som tom.

- Om disse teoriene gjelder her i Skandinavia, vet jeg ikke. Frankrike har et veldig sentralisert system, kanskje et gammeldags jobbemønster. Men jeg mener at meningen i arbeidet folk gjør er relativt universell, sier Maier.

Hun understreker at boken er en satire, men også svært alvorlig.

- Tar du bort et menneskes følelse av at det han gjør er viktig, så finnes det ingen grunn til at han skal fortsette. Dette er et problem i omstillingsprosesser og annet som ofte skjer i store selskap idag, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.