*Nettavisen* Økonomi.

- Vanskelig å se forskjell på Se og Hør og VG

Foto: Thomas Gulbrandsen

Det mener Ulf Erik Knudsen, mediepolitisk talsmann i Frp, og synes det derfor bør innføres moms på avisene. Han synes heller ikke noe om å subsidiere Anne Holt.

10.11.04 15:48

Det skriver Kampanje.

- Det er ikke noen forskjell på Se og Hør og VG. Gjennom en uke har de akkurat det samme stoffet, og da er det ingen grunn til at de skal behandles forskjellig. Vi ha lagt oss på en sats på seks prosent. Det er det samme som er foreslått innført for filmbransjen, og den samme satsen NRK har. Da begynner vi å nærme oss en kulturmoms, sier Knudsen til fagbladet.

I dag må vi betale moms på magasiner som for eksempel Se og Hør, mens avisene har momsfritak.

I sitt forslag til statsbudsjett vil legge en flat moms på seks prosent på alle trykte medier, uansett om det er ukeblader, aviser eller bøker.

- Det er på tide å rydde opp i merverdiavgift-systemet. I nullsatsen på bøker ligger det et signal om at noen bøker trenger subsidier, men jeg har ikke særlig lyst til å subsidiere Anne Holt. Vi ønsker også å fjerne hele bransjeavtalen. Da vil konkurransen bli sterkere slik at jeg tror ikke bøker blir noe dyrere, sier Knudsen.

Det synes leder i Mediebedriftenes Landsforening, Olav Bergo, ikke noe om.

- Fremskrittspartiets forslag om moms på aviskjøp, vil føre til at abonnement og løssalg blir dyrere. En slik avgift på kjøp og lesing av aviser vil være stikk i strid med den pressepolitikken et klart flertall på Stortinget alltid har gitt uttrykk for. Det vil føre til at færre kjøper og leser aviser, i en tid der avislesning allerede er under sterkt press blant de unge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.