*Nettavisen* Økonomi.

- Ventelos hemmelighold er problematisk

Foto: (Berit Roald/SCANPIX)

Direktør Georg Apenes i Datatilsynet liker ikke teleselskapet Ventelo behandler sensitive personopplysninger når de har skjulte eiere.

11.01.06 08:25

- Et ubehagelig godt spørsmål, sier Apenes til Dagens Næringsliv, på spørsmål om eierskapet rundt teleselskapet Ventelo.

Da Ventelo fikk konsesjon til å behandle personopplysninger fra Datatilsynet sommeren 2003, visste ikke tilsynet at de største eierne i Ventelo var ukjente.

Nylig avdekket avisen at den London-baserte eksmekleren Conrad Clauson sannsynligvis styrer Ventelo gjennom selskap registrert på de britiske jomfuøyer.

- Selvfølgelig kan vi tenke oss dette som meget problematisk. Vi aner jo ikke hvem som til sjuende og sist har det reelle eierskapet i Ventelo. Og når det gjelder konsesjon til innsamling, behandling og oppbevaring og videreformidling av teletrafikk-opplysninger, så er det klart det er et godt spørsmål, mener Apenes.

Apenes påpeker at uvisshet om eierskap er prisen å betale for en liberal økonomi. Han tror ikke tilsvarende situasjoner kan unngås i fremtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.