*Nettavisen* Økonomi.

- Vi må ha hjelp til strømregningen

Foto: JOHNNY HELGESEN

Folk er lovet bostøtte på minimum 2.500 kroner ekstra til strømregningen. Men hjelpen gjelder ikke alle.

25.01.11 21:32

- Jeg ble lykkelig da jeg leste om støttemuligheten på lørdag, men ble forvirret da jeg kontaktet boligkontoret mandag, sier Christian Dørum til Sarpsborg Arbeiderblad .

Kan få minst 2.500 kroner
Det var i et intervju med SA at finansministeren fredag oppfordret alle som har problem med strømregningen om å søke bostøtte. Han fortalte at det skal bevilges penger slik at de støtteberettigete kan søke om minst 2.500 kroner til strømregningen.

Ruinerer sjokkregningen deg? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Problemet Dørum oppdaget da han spurte kommunens boligkontor, var at han ikke er kvalifisert fordi han ikke er bostøttemottaker fra før.

- Det var en skikkelig nedtur. 14.000 kroner måneden fra NAV skal holde familien på to voksne og to barn i drift og vi behøver hjelp, sier han.

Sigbjørn Johnsen ble spurt om hva han gjør for de som ikke kan betale rekordhøye strømregninger, i og med at staten tar 70 prosent av inntektskaka og at han ikke vil redusere avgifter eller moms.

Men det positive svaret hans gjelder bare 1.900 husstander i Sarpsborg. Dørum er ikke en av disse.

1.900 får bostøtte
Og teamansvarlig Sissel Gjerlaugsen i team bolig i Sarpsborg kommune, eller boligkontoret på folkemunne, bekrefter at det er slik.

- Den ekstra støtten er ment for dem som allerede er i systemet og får bostøtte fra før, sier hun.

Blar opp 318 millioner
For litt over en uke siden meldte regjeringen at den hoster opp 318 millioner kroner i ekstra bostøtte til de om lag 125.000 husstander som vil slite med å betale skyhøye strømregninger.

- Som tilskudd til de høye strømregningene som nå kommer, foreslår regjeringen å gi ekstra utbetaling til alle som får bostøtte, sa kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

En barnefamilie på fem kan få en utbetaling på 2.900 kroner. Regjeringen legger nemlig opp til å gi 2.500 kroner til en husholdning med en person, og så skal det gis 100 kroner i tillegg per familiemedlem.

Les mer: Vil hjelpe tusenvis med strømregningen

Statlig ordning
Bostøtten er en statlig stønadsordning til de som har lave inntekter og høye boutgifter. Det er kommunene som står for utbetalingen av bostøtten.

- Jeg håper at Stortinget kan behandle denne saken så raskt som mulig, sa Liv Signe Navarsete og varslet at ekstrautbetalingen da bør kunne komme i begynnelsen av mars.

Les flere nyheter hos: Sarpsborg Arbeiderblad

Ruinerer sjokkregningen deg? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.