- Vil ikke gå konkurs

Foto: Petros Giannakouris (Ap)

Den greske finansministeren bedyrer at Hellas ikke går konkurs og at landet forblir i eurosamarbeidet.

26.09.11 15:32

- Hellas lover å gjøre alt som skal til for å unngå statskonkurs.

Slik lød det, da den greske finansministeren, Evangelos Venizelos, snakket til pressen etter møtet med sine kolleger på IMF årsmøte i Washington.

Samtidig bedyret ministeren at Hellas ikke kom til å forlate i eurosamarbeidet.

Les også: - Hellas går konkurs i oktober

Frykt for omfattende krise
IMFs årsmøte er preget av markedenes frykt for at Hellas ikke skal greie å holde sine økonomiske forpliktelser og dermed utløse on omfattende europeisk krise, med alle de ringvirkninger det vil ha på verdensøkonomien.

- Hellas vil ikke forlate eurosamarbeidet og vil heller ikke gå konkurs, for det vil være for en for stor belastning for andre land i og utenfor eurosonen, sa Venizelos.

Men ministerens lovnader til tross. Markedene har liten, om noen tro, på at Hellas' økonomiske problemer vil forsvinne med det første.

Søndagsmøte
I 2010 fikk Hellas innvilget et kriselån mot at landet forpliktet seg til kraftige kostnasdskutt og økonomiske reformer. Søndag skal den greske finansministeren i møte med ledelsen for Deutsche Bank og Det internasjonale finansieringsinstituttet, IFC, som representerer over 220 banker og investeringsselskaper.

Representanter for de greske myndigheter har gitt uttrykk for at de håper på å kunne bane vei for at en ny redningspakke på 109 milliarder euro skal kunne bli gitt det kriserammede landet.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.