*Nettavisen* Økonomi.

- Vil sparke opp vidåpne dører

Foto: TV2

Daglivarerådet mener moderniseringsminister Morten Meyer er opportunistisk i sin håndtering av bonusordningene i dagligvarebransjen, og at de som ber om økt innsyn prøver å sparke opp vidåpne dører.

14.01.05 13:34

Dagligvarerådet møttes fredag morgen for å diskutere utspillene fra moderniseringsminister Morten Meyer og enkelte stortingspolitikere i kjølvannet av medias dekning av bonusordningene i dagligvarebransjen.

Moderniseringsminister Morten Meyer har den siste uken uttalt at det kan bli nødvendig med et tøffere lovverk for å regulere konkurransen i dagligvarebransjen. Meyer har påpekt at han har muligheten til å skjerpe lovverket gjennom strengere forskrifter.

Informasjonssjef Jarle Hammerstad i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon mener utspillet fra Meyer er opportunistisk. Ifølge Hammerstad tar Dagligvarerådet sterk avstand fra eventuelle forslag om å innføre særskilte regler for dagligvarebransjen.

- Den nye konkurranseloven gir Konkurransetilsynet vidtrekkende fullmakter til å hente inn informasjon, og det er ikke tvil om at dagligvarekjedene er åpent for alt i møtet med tilsynet. Noe annet ville vært straffbart, sier Hammerstad.

Han mener også at kravet fra enkelte politikere om økt innsyn i dagligvarebransjen, ikke er annet enn et krav om å sparke opp vidåpne dører.

- Det er en misforståelse at Konkurransetilsynet ikke har hatt mulighet til innsyn. Skal man innføre regler om offentlig innsyn utover Konkurransetilsynets innsyn, så må det gjelder alle bransjene.

Han mener Konkurransetilsynets gjennomgang bør holde for å gjennreise kundenes tillit til dagligvarekjedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.