*Nettavisen* Økonomi.

- Vurderer å avvikle WGI

Toppsjefene i World Games-pyramiden har innkalt til krisemøte i Oslo førstkommende tirsdag om selskapets skjebne. Norske medlemmer frykter store tap.

20.02.05 10:17

220.000 nordmenn er World Games-kunder. Medlemmene kan tape alt de har investert, dersom selskapet blir avviklet.

Møtet førstkommende tirsdag, skal være kalt sammen i all hast.

Ifølge flere uavhengige kilder i WGI-systemet Dagbladet har snakket med, vurderer toppene å opprette helt nytt pyramideselskap.

I så tilfelle, vil fremtiden til World Games være høyst usikker. I medlemskontraktene står det uttrykkelig at selskapet når som helst kan stenge nettsidene sine, uten å være ansvarlig for tapet en slik handling vil påføre selskapets kunder.

Tillitskrise
Selskapet lider under en akutt tillitskrise etter mye negativ omtale, og bedriver nå omfattende vervomg til pyramiden i USA.

- Det kan tyde på at det er den klassiske nomadeflyttingen som nå kan skje. Toppene i pyramiden sikrer seg så mye verdier de kan, de er grådige til det siste, kommenterer assisterende professor på Handelshøyskolen BI til Dagbladet.

Mannen som omtales som bakmannen og toppsjefen i World Games-pyramiden, australieren Gregory James Kennedy, møter torsdag i Federal Court i Brisbane i hjemlandet.

Ikke anmeldt i Norge
Saken er en dom for pyramidespill, som Kennedy har anket. I Norge risikerer verken Kennedy eller noen andre i selskapet World Games Inc. å bli forfulgt i rettssystemet.

- Vi har ikke mottatt noen anmeldelser knyttet til World Games foreløpig, og kapasitetsmessig har vi mer enn nok å gjøre med saken rundt pyramidekonkursen T5PC akkurat nå, heter det i en uttalelse fra Økokrim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag