*Nettavisen* Økonomi.

- Wolden ville unngå truslene

Den mediesky T5PC-gründeren Jim Wolden fryktet ikke media, men de som har fremsatt truslene mot ham. Derfor tok han ifølge sin forsvarer en omvei hjem.

02.12.04 14:40

Klikk på bildet for å forstørre.

Den bedragerisiktede 31-åringen sitter nå i avhør hos Økokrim i Oslo. Ifølge hans forsvarer, advokat John Christian Elden, var det ikke frykten for media som gjorde at Wolden i går fløy til København og kjørte til Oslo derfra i går.

- Wolden valgte dette for å unngå å bli møtt av personer som ifølge media er ute etter ham. Han har intet å frykte fra Økokrim eller politiet, og de har hele tiden vært orientert om hvilke planer som er lagt, sier advokat Elden til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å kommentere om samboeren og deres fire barn kom sammen med Wolden til Norge i går.

Mange vil ha tak i Wolden
I går ettermiddag og kveld ventet et samlet pressekorps på Gardermoen, i håp om å få en kommentar eller et bilde av Norges mest omtalte mann den siste uken. Men T5PC-gründeren valgte heller å fly til København og kjøre til Oslo med bil derfra.

Etter T5PC-konkursen har det kommet frem at en rekke personer har vært ute etter Wolden, mannen som av mange blir oppfattet som hovedpersonen bak T5PC-skandalen.

Det er særlig trusler fra russisk mafia og A-gjengen som bekymrer 31-åringen. Blant annet skal ukjente menn ha trappet opp på døren til familiemedlemmer og spurt etter Wolden. I tillegg har drapstrusler versert på HegnarOnline sitt diskusjonsforum.

Wolden har bedt politiet om beskyttelse etter at han kom hjem til Norge. Hvorvidt dette er blitt innfridd, er fremdeles uvisst.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Bekymret for familien
I et eksklusivt intervju med TV 2 Nettavisen forrige torsdag uttrykte Wolden at han var bekymret for seg og sin families sikkerhet. Han avviste samtidig at han har noe med kollapsen i pyramideselskapet å gjøre og hevder han ble presset ut av selskapet etter oppstarten.

- Jeg tror at de truslene som er fremsatt skyldes feil informasjon fordi min historie ikke har kommet frem. Så frem til sannheten kommer frem, så kommer jeg nok til å være forsiktig, sa småbarnsfaren til TV 2 Nettavisen.

Han har tidligere hevdet at han ikke har noe og skjule og gledet seg til å legge frem dokumentasjon på sin uskyld i avhør med Økokrim. Advokat Elden sier til TV 2 Nettavisen i dag at han ikke ønsker å kommentere hva som skjer i avhøret.

- Økokrim har signalisert et ønske om å få han tilbake i morgen. Det vil vi imøtekomme, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

Både Elden og advokatfullmektig Lars Christian Sunde fra hans kontor har vært til stede under avhøret torsdag. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til vil avhøret ikke vare lenger enn til klokken 18 i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.