– Norsk oljeindustri nødvendig for å utvikle miljøvennlig energi

ÅPNINGEN: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass, åpnet foreningens årskonferanse i Oslo torsdag. Han mener at oljeindustrien fortsatt er nødvendig for å dekke verdens energibehov, men i tospann med fornybar energi

ÅPNINGEN: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass, åpnet foreningens årskonferanse i Oslo torsdag. Han mener at oljeindustrien fortsatt er nødvendig for å dekke verdens energibehov, men i tospann med fornybar energi Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Fornybar energi kan ikke erstatte olje og gass – som nå dekker fire femdeler av verdens energibehov. Det mener Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

14.03.19 11:44

Torsdag åpnet Schjøtt-Pedersen bransjeforeningen Norsk olje og gass' årskonferanse i Oslo.

Den tidligere politikeren og statsråden er nå direktør i foreningen og innledet den årlige konferansen med å peke på at fossile energikilder står for fire femdeler av verdens totale energibehov.

Schjøtt-Pedersen tror imidlertid ikke at det er mulig å legge ned oljeproduksjonen selv om bruken av fornybar energi øker kraftig, noe som er helt nødvendig for å få utslippene ned.

Han pekte i sin åpningstale på at FNs klimapanel har beregnet hva som må til for å holde temperaturøkningen under 1,5 grader.

– Det viser tvert imot at en firedel av den energien verden trenger i 2050, må komme fra olje og gass, sa Schjøtt-Pedersen.

Han pekte på at norsk oljenæring skal ligge fremst i det digitale skiftet og finne de smarteste løsningene for en mer miljøvennlig teknologi for å gi mer energi med mindre utslipp.

Bruk av gass gir for eksempel halvparten så store utslipp som kullkraft, og utviklingen går nå i retning av at bruk av gass kan skje helt uten utslipp.

Konferansen samler topper fra oljenæringen og leverandørindustrien, sammen med samfunnstopper, politikere og organisasjonsledere. Både tidligere generalsekretær i NATO danske Anders Fogh Rasmussen og nåværende generalsekretær Jens Stoltenberg er blant dem som deltar.

Også olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp), næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre deltar på konferansen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag