Gå til sidens hovedinnhold

1,5 millioner så på NRK da Warholm løp inn til VM-gull

VM i friidrett

Nesten halvannen million seere så på da Karsten Warholm løp inn til gull på 400 meter hekk mandag kveld.

– Dette er strålende tall, og viser at Warholm og Ingebrigtsen-brødrene har sprunget seg inn i hjertene til det norske folk. Det er sjelden vi ser slike TV-tall, og da er det ekstra morsomt at det nå er friidretten som samler det norske folket, sier Egil Sundvor, sportssjef i NRK.

Til sammenligning var det i snitt 589.000 som så finalen i 400 meter hekk under EM i friidrett i 2018.

– Vi er også svært fornøyd med jobben teamet vårt gjør i både i Doha og her hjemme. De leverer i verdensklasse, sier Sundvor i en pressemelding.

Knuser Ski-VM

Som grafikken viser, var det 1,4 millioner seere som fulgte Jacob Ingebrigstens spennende 5000-meterfinale, mens seertallet toppet seg under Warholms mesterlige hekkeløp en drøy time senere.

Til sammenlikning var det litt under en million seere som så Therese Johaug ta VM-gull på 30 km i vinter. Aller flest seere i det mesterskapet fikk femmila for herrer. Det var 1.292.000 som fikk med seg Hans Christer Holund gå seg inn til en gullmedalje på mesterskapets siste dag.

Lagsprinten for herrer hadde 1.233.000 seere, mens kvinnenes 30 kilometer, vunnet av Johaug den siste lørdagen, hadde 998.000 seere.

Samleside: Les alt om friidretts-VM her

Kommentarer til denne saken