Gå til sidens hovedinnhold

1 av 6 i fare for tvangsoppløsning

Tall fra Creditinform viser at 26 813 norske aksjeselskap ikke har oppgradert aksjekapitalen til minst 100 000 kroner slik loven tilsier. Dermed risikerer selskapene tvangsoppløsning neste år.

Fristen for å oppgradere aksjekapitalen går ut ved nyttår. I februar til neste år vil det igangsettes tvangsavvikling av selskapene, opplyser u nderdirektør Sverre Hovland i Brønnøysundregistrene til det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Selskapene har hatt fem år på seg til å få orden på dette, og nå begynner det å haste.

De største synderne finnes i Oslo og Akershus og Hordaland, viser tall fra kredittopplysningsbyrået CreditInform. I disse fylkene har 20 prosent av alle aksjeselskap under 100 000 kroner i aksjekapital. I Sogn og Fjordane er det flest aksjeselskap som oppfyller kravet, med 13 prosent av aksjeselskapene som har under 100 000 kroner i aksjekapital.

Bransjemessig skiller bygg og anlegg, undervisning, helse- og sosialtjenester, samt kultur og underholdning seg negativt ut.

Sjeføkonom Tor Steig i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) forteller til Newswire at det finnes flere tusen sovende aksjeselskap i Norge som ble opprettet av skattemessige grunner. Steig tror disse vil forsvinne med den nye loven.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid