Gå til sidens hovedinnhold

10 millioner for meglerfersking

Gråmeglerhuset Corporate Advice & Research har økt omsetningen med over åtte millioner.

Meglerhuset Corporate Advice and Research AS (CAR), som i år endelig fikk konsesjon av Kredittilsynet, har levert regnskap for 2005. Selskapet har drevet med videreformidling av aksjer samt analyser og rådgivning i tre år.

I fjor fikk selskapet et overskudd på 994.000 kroner, noe som er en økning på rundt 758.000 kroner fra året før. Omsetningen i selskapet økte fra 2,5 millioner i 2004 til 10,85 millioner kroner i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

- Resultatet er ikke all verden, men man må ta i betraktning at 2005 var et oppbygningsår for selskapet, sier daglig leder Gunnar Holen på telefon fra Spania hvor han for tiden ferierer.

Han sier til NA24 at resultatet var som forventet, og at han tror at selskapet vil levere enda bedre resultater neste år.

- Nå som konsesjonen for Corporate og utsendelse av analyser er i boks er vi i en helt annen posisjon enn tidligere. Vi kommer til å tjene vesentlig mer penger i år, forteller Holen.

Til tross for en litt treg begynnelse tar nå selskapet form.

- Etter oppstarten for tre år siden har vi hatt en kontrollert, men sterk ekspansjon, i selskapet. Dette skal vi fortsette med, sier Holen.

Blant annet har kundene kommet til selskapet etter at deres portefølje med anbefalte aksjer, CAR-porteføljen, i fjor steg med 200 prosent. Holen forteller at dette har hjulpet selskapet med å bygge en god kundebase.

I forbindelse med videreutvikling av selskapet ble det i fjor satt i gang en prosess med tanke på å formalisere virksomheten som et verdipapirforetak. I denne prosessen ble det etablert kontakt med verdipapirforetaket Leiv Eiriksson Marked. Denne kontakten endte med et kjøp av selskapet desember i fjor. Selskapet skiftet deretter navn til CAR ASA.

- Oppkjøpet gav oss konsesjonen samt en god del cash samt en gunstig skattefordel. I tillegg kom vi raskere i gang med aksjemegling enn vi ville ha gjort dersom vi måtte ha startet fra grunnen av, sier han.

CAR er eiet og ledet av Per Chr. G. Hoel og Gunnar Holen.

Tall i tusen kroner

2005

2004

Endring i prosent

Driftsinntekt

10.850

2.634

312 %

Driftresultat

1.142

332

244 %

Resultat før skatt

994

235

323 %

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken