Flere og flere vanlige mennesker kan nå bruke AI i hverdagen for å gjøre ting som å forbedre produktiviteten, automatisere kjedelige oppgaver eller til og med forbedre livskvaliteten. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan bruke AI i din hverdag for å gjøre livet ditt enklere og mer effektivt.

1. Les fortere

Har du litt dårlig tid, ikke rukket å lese alle papirene du skulle ha lest eller artikkelen du skulle snakke om? Fortvil ikke, be bare chat.openai.com om å oppsummere for deg. Kopier ut teksten du vil ha oppsummert, og be den fikse det.

Eksempelvis ba vi openai om å oppsummere en Wikipedia-artikkel om Jacinda Ardern, statsministeren i New Zealand som gikk av.

Svaret vi fikk var dette: (spørsmålet var: «Kan du oppsummere denne teksten til noen få linjer for meg?» og så limte vi inn teksten fra Wikipedia)

Jacinda Ardern er en newzealandsk politiker og har vært landets statsminister siden oktober 2017. Hun er leder av New Zealands arbeiderparti og ble første gang valgt til parlamentet i 2008. Ardern beskriver seg som sosialdemokrat og progressiv, og er tilhenger av en velferdsstat og likestilling. Hun har tidligere arbeidet som politisk rådgiver for Helen Clark og Tony Blair. Under hennes ledelse gikk Labour frem i meningsmålingene og vant valget i 2017 og 2020.¨

2. Oversette dokumenter for deg

Hvis du er en av de som finner interessante tekster på andre språk er det ikke alltid lett å vite hva som er skrevet. Da kan du be den oversette, og oppsummere teksten for deg.

Vi fant en spansk tekst som vi limte inn, og ba chatGPT (chat.openai.com) om å oppsummere den på norsk. Det gjorde den, og vi kunne sjekke om forskningen på crowdfunding blant spansk kultur og spesielt musikk var noe vi trengte å kunne noe om. Spørsmålet vi stilte var «Kan du oppsummere denne teksten for meg på norsk?» (og så limte vi inn den spanske teksten).

3. Skrive en e-post

Noen ganger er det litt vanskelig å vite hvordan man skal formulere seg. Så da kan man få hjelp. Vi ba chat.openai.com om å lage en e-post til et selskap vi har snakket med som vi ikke ønsker å ha videre kontakt med.

4. Lage bilder og illustrasjoner

Lyst til å lage litt morsommere presentasjoner eller live opp en invitasjon? Hva med å lage ditt eget bilde istedenfor å stjele noe? Vi brukte Stable Diffusion til å lage en abstrakt bakgrunn for en powerpoint-presentasjon for et nytt prosjekt med sol. Eller hva med et bilde til en invitasjon til en barnebursdag?

5. Endelig skrive den boken du har tenkt på å skrive

Du har kanskje en bok i hodet, men får det aldri ned på papiret? Da kan chatgtp hjelpe deg i gang.

6. Lage innhold

Sliter du med teksten til sosiale medier? Eller hva du skal faktisk skrive på selskapets hjemmeside? Hjelpen er nær.

Vi ba chatgtp skrive en god deletekst for denne saken, og dette var svaret (med hashtags):

Er du nysgjerrig på hvordan kunstig intelligens (KI) kan påvirke hverdagen din? KI er allerede i bruk i mange bransjer, fra medisinsk teknologi til finans, og det kan gjøre våre liv enklere og mer effektive. Imidlertid kan det også skape utfordringer, spesielt når det gjelder privatliv og arbeidsplasser. Det er viktig å forstå hva KI er, hvordan det fungerer, og hvordan det kan påvirke samfunnet. Del gjerne denne artikkelen med vennene dine for å starte en diskusjon om KI og hvordan vi kan bruke den på en ansvarlig måte. #kunstigintelligens #teknologi #privatliv #arbeidsplass

7. Hjelpe elever og studenter

Glem debatten om at chatgpt kan skrive skoleoppgaver, for det kan den. Det den også kan er å hjelpe deg som skal hjelpe en student eller elev. For det er jo ikke alltid man husker alt..

8. Hjelpe deg i Excel

Hvis du sliter med regnearket, og trenger en formel så er dette en virkelig god venn i nøden.

9. Få svar på de viktige spørsmålene i livet

Vi spurte om hvorfor menn ikke kan spørre om veien. Her er svaret vi fikk:

Det er en utbredt stereotype at menn er dårligere enn kvinner på å spørre om vei, og at de heller vil prøve å finne veien selv eller bruke teknologi som GPS. Dette kan være relatert til tradisjonelle kjønnsroller som forventer at menn skal være selvsikre og uavhengige, mens kvinner skal være mer tilbøyelige til å be om hjelp. Det kan også være relatert til frykt for å se svak ut eller å bli avvist når man spør om hjelp. Det er imidlertid viktig å påpeke at dette er en stereotype og ikke en universell sannhet, og at folk av begge kjønn kan ha svært varierende holdninger til å spørre om vei.

10. Skrive det på en annen måte

Du kan be openai om å skrive om tekst for deg. Kanskje vil du at teksten skal være mer engasjerende enn rent faktabasert.

Slik som dette (vi ba openai skrive de linjene over lengre og mer selgende).:

Er du lei av å lese kjedelige og kjedelige tekster? Ønsker du å få tekstene dine til å skille seg ut og engasjere leserne dine? Da bør du vurdere å be OpenAI om hjelp! OpenAI er et avansert kunstig intelligens-system som er i stand til å skrive tekster som er både faktisk korrekte og engasjerende. Ved å be OpenAI om å skrive teksten for deg, vil du kunne være sikker på at teksten din er korrekt, samtidig som den er lett å lese og forstå. Det kan være svært nyttig for å øke engasjementet hos leserne dine. Så i stedet for å bruke tid på å skrive tekst selv, kan du la OpenAI gjøre jobben for deg og få bedre resultater!

11. Hjelpe deg med rettskriving

Legg inn teksten, og be den sjekke etter feil. Farvel, kommafeil!

12. Be den kunstige intelligensen lage konseptskisser du kan forklare med

Vi ba Midjourney på Discord lage en webside for Tesla-fans. Vi skrev Imagine og så «make webpage for Tesla-fans»

Her ba hva AI lage bilder som kunne vise enkelt matkonsept