Selv om Obos meldte om fallende priser i Oslo i april, virker boligmarkedet i hovedstaden fortsatt å være hett. Propr.no, som hjelper boligeiere med å selge egen bolig, melder om en 15 kvadratmeter stor hybelleilighet på Alexander Kiellands plass i Oslo som ble til 400.000 kroner over takst.

Eieren oppnådde gjennom Propr hele 127.000 kroner kvadratmeteren for hybelen, altså drøyt 1,9 millioner kroner. Ifølge en pressemelding fra Propr var hybelen både lys og innbydende og av meget høy standard.

Takhøyden var dessuten bra, slik at hybelleiligheten gikk for langt over prisantydningen på 1,5 millioner kroner.

Se bildene av leiligheten i videoen øverst i saken.

Trafikkert

Alexander Kiellands plass har imidlertid mye trafikk, der rundkjøringen på plassen forener trafikkerte veier som Uelands gate og Waldemar Thranes gate/Sannergata. Plassen ligger om lag 1 kilometer nord for de østlige delene av Oslo sentrum.

– Dette er et meget attraktivt område med alt av bymessige tilbud som bakeri,
blomsterbutikk, vinmonopol, og café er i umiddelbar nærhet, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson i en pressemelding.

Proper melder også om det de kaller en en arkitektperle på Bislett som solgt av eieren selv gjennom Propr. Her ble alle prisrekorder knust.

Prisrekord

– Det ble satt prisrekord på Bislett for denne arkitekttegnede penthouse-leiligheten med prisantydning på 8,9 millioner kroner. Den ble solgt for 9,3 millioner kroner, sier Eriksson.

Salgssummen gir en kvadratmeterpris på 131.000 kroner for Bislett-leiligheten, mens snittprisen i området ifølge Propr.no er på 81.637 kroner per kvadratmeter. Snittprisen på Frogner er 88.064 kroner for leiligheter, men ifølge Propr 92.223 kroner for postnummer 0264, som er rådyre Gimle.

Propr.no er en selvbetjeningstjeneste for de som vil selge boligen sin selv, med bistand. Forretnibngsideen er at salget skal skje uten fordyrende mellomledd.