Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

150 mill. oppslukt i skatteparadis

Det børsnoterte oljeselskapet Petrolia Drilling sendte 200 millioner kroner til skatteparadiset De nederlandske Antillene, som nå har forsvunnet sporløst.

Millionene skulle brukes til å leie det russiske dypvannsboreskipet «Valentin Shashin».

- Vi har betalt vår hyre på 32 millioner dollar i henhold til kontrakten med Norden Oil. Det var godkjent av russerne og av motpartens advokat i Steenstrup Stordrange. Beløpet er dokumentert betalt av revisor PriceWaterhouseCoopers, sier administrerende direktør Lars Moldestad i Petrolia Drilling til Dagens Næringsliv.

Petrolia har betalt totalt nesten 40 millioner dollar. Av disse gikk 7,7 millioner dollar til Artik, som eier skipet. Resten gikk til Northern Oil, som leier det av Artik og igjen leier det videre til Petrolia. Russerne hevder imidlertid at de bare har fått 15 millioner dollar.

Den avdøde nordmannen Thor Rønnhovde sto bak Norden Oil Production. Rønhovdes svigersønn Kristoffer Juslin forteller at familien ikke har pengene, og han vet ikke hva de har gått til.

En voldgiftssak skal avgjøre om om Petrolia misligholdt kontrakten ved å slutte å betale leie for «Valentin Shashin», og om Arktik hadde rett til kansellere kontrakten. Saken ble avsluttet i London i november, og partene venter nå på dommen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere