Det opplyser TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl til NTB. Han opplyser at tallene er fra både TV 2 Direkte og TV 2 Play. På tribunen var det over 15.000 tilskuere, men det var mange som glimret med sitt fravær foran skjermen.

I den siste kampen i åpningsrunden var det også publikumsfest da Brann slo Haugesund 3-0. På TV 2 ble det en solid økning med 217.000 seere i snitt. På det meste var det 289.000 som så at bergenserne fikk en perfekt start på sesongen.

Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 sier han måler dagen på tre punkter: Tilskuertall, salgstall på TV 2 Play og seertall. De to første er han veldig fornøyd med. Om seertallene sier han:

– Helt ok. Jeg er ganske positiv til tallene på en 2. påskedag. I sum er det en veldig god start for TV 2 og norsk fotball, sier Hagen til NTB.

Tallene fra Brann – Haugesund er omtrent på nivå med Discoverys sesongpremiere i fjor. Da var det i snitt 200.000 seere under Rosenborgs kamp mot Bodø/Glimt.

– Tallene er omtrent der vi skal være. Det er den første hovedkampen og kveldskampen i den første sesongen tilbake. At det begynner omtrent der det sluttet forrige sesong, er ikke unaturlig. Vi har mål om å bygge dette stadig større, sier Hagen.

TV 2 overtok rettighetene til øverste nivå i norsk fotball fra Discovery foran inneværende sesong, som hadde rettighetene fra 2017 til 2022.

TV 2 har kjøpt rettighetene for seks sesonger.

(©NTB)